среда, 12 мая 2021 г.

Visjaunākā mumifikācija

 


   Par mumifikāciju sauc līķa pārvēršanu mūmijā. To zina ne tikai senie ēģiptieši. To zina arī visjaunāko laiku politiķi. Mumifikācija ir sastopama arī mūsdienu politikā. Mumifikācija notiek tad, ja kādu politiķi-līķi viņa kolēģi pārvērš mūmijā. Tas, ka attiecīgais politiķis ir politikā līķis (proti, pilnīgi nepiemērots, nekompetents, nekur nederīgs), bija zināms jau no paša sākuma. Taču viņam ļāva kādu laiku izrādīties uz politiskā tepiķa. Tam tomēr pienāca gals, un notika mumifikācija; nekur nederīgais politiķis tika padzīts un tādējādi pārvērsts politiskajā mūmijā, kurai vieta ir muzeja vēsā pagrabā.

   2021.gada 12.maijā Latvijas sabiedrība uzzināja par visjaunāko mumifikāciju. Mediji pavēstīja sekojošo: “Par Vitenberga atsaukšanu no ekonomikas ministra amata aģentūru LETA informēja KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo un frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Aivars Geidāns. Līdz ar to frakcija akceptējusi KPV LV valdes vairākuma iepriekš pieņemto lēmumu. Kā aģentūru LETA informēja līdzšinējais KPV LV deputāts Aivars Geidāns, no frakcijas aiziet gan viņš, gan arī līdzšinējie KPV LV deputāti Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs. Visi četri deputāti balsoja pret Vitenberga atsaukšanu no amata. Deputāti turpinās realizēt vēlētājiem dotos solījumus, tuvākajā laikā dibinot neatkarīgo deputātu grupu kopā ar deputātu Ati Zakatistovu, pavēstīja politiķis”.

   Tātad Vitenbergs tiek mumificēts. Vienīgi pagaidām nav zināms, kuram muzejam būs gods glabāt visjaunāko mūmiju latviešu politiķu mūmiju kolekcijā. Latvijas negribīgajai valstsgribai un nespējīgajai ilgtspējai tas ir milzīgs trieciens. Kultūrnācija zaudē vienu no saviem ekonomikas ģēnijiem, kurš savā mūžā nav atvēris nevienu ekonomikas mācību grāmatu, taču pie parlamenta cilvēciskajām pabirām kļuva ekonomikas ministrs, lai gaišo latviešu tautu stumtu Stikla kalnā. Kādi gan malači ir latvieši, kurus tāds ekonomikas ģēnijs drīkst stumt uz augšu. Tas taču ir skaidrs, ka valdības luncekļu izvēlē latviešiem nav konkurentu Saules galaktikā. Valda princips: jo ministrs ir profesionāli un cilvēciski nepiemērotāks, jo labāk!

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий