воскресенье, 9 мая 2021 г.

Šarlatāns-iemidzinātājs

 


   Lai kultūrnācija vieglāk iemigtu un naktī labi gulētu, Rīgas medijos 2021.gada 7.maija novakarē uz skatuves izlaida tautas akadēmiskās inteliģences vienu no izcilākajiem šarlatāniem. Tas ir labi, ka kultūrnācijai ir savi šarlatāni-iemidzinātāji. Pēc viņa priekšnesuma tautai noteikti tūlīt gribēsies tikt gultā. Lūk, ko nomierinošu pirms naktsmiera saka vietējais šarlatāns-iemidzinātājs: “Lai rudenī Latvijas sabiedrība varētu dzīvot "Covid-19 brīvu" ikdienu, valdībai ir jāpieņem lēmums par lokdaunu, pastāstīja antropologs, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) asociētais profesors Klāvs Sedlenieks. Viņš atzīmēja, ka valdībai vajadzētu "iet uz lokdauna pusi", lai rudenī Latvijas sabiedrība varētu dzīvot "Covid-19 brīvu" ikdienu. Eksperts ir pārliecināts, ka lokdauns ar ierobežojumiem, kas ir pielīdzināmi stingrai karantīnai, radītu iespēju, ka rudenī Covid-19 raizes nesagādātu.”

   Sedlenieks ir viens no talantīgākajiem latviešu šarlatāniem. Tāda šarlatāna klātbūtne izglītībā, valsts mēroga ekspertīzē (pamāca Kariņu) ir iespējama vienīgi tad, ja visa inteliģence ir viens liels šarlatānu mistrojums. Par ģimeni viņš saka: "Respektīvi, būtu ārkārtīgi grūti pateikt, ka ir kaut kāda viena (!?) ģimenes forma un noteiktas lomas, kas šajā ģimenē ir īstās, jo tur ir ārkārtīgi lielas dažādības". Vēl viņš saka: "Nācija vai etniska grupa vai tauta fiziski (!?) nepastāv, tās ir tikai koncepcijas, identitātes un ideoloģijas veidi, kā indivīdi vai to grupas veido savu stāstu par atrašanos grupā vai to, kā dominēt pār citiem indivīdiem un grupām."

   Ļoti moderns cilvēciņš, un ļoti pieguļoši iederas latviešu kultūrnācijas debilitates laikmetā. Latviešu kultūrnācija savā virzībā ir nonākusi līdz visaptverošai debilitātei. Šo izdzimteni var apklusināt tikai nokauts. Nokdauns neder. Taču nebūs ne viens, ne otrs, jo latviešu akadēmiskā inteliģence mīl un sargā šarlatānus.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий