суббота, 15 мая 2021 г.

Nācijas tēva nemitīgā atvieglināšanās

 


   Smalkā valodā skan sekojoši: terminoloģijai ir jābūt adekvātai ontoloģijai. Nesmalkā, bet semantiski precīzā valodā skan sekojoši: vārdiem ir jāatbilst attiecīgajai realitātei. Un, lūk, realitāte ir sasniegusi briesmīgu pakāpi. Tajā vairs nevar iztikt bez tādiem vārdiem kā atvieglināšanās. Nācijas tēvs ir sācis atvieglināties bez apstājas un katru dienu pēc šī procesa atstāj arvien lielāku kalnu. 2021.gada 14.maijā viņš atstāja šādu kalnu: “Levits rosina veidot jaunu koalīcijas memorandu”. To pavēstīja “Delfi”.

   Latvijā līdz šim valstiskuma imitācijā bija koalīcijas līgumi. Tas bija pareizi. Koalīcijas noslēdz līgumu arī citās zemēs. Partiju vienošanās tradicionāli tiek noformēta līguma veidā. Tā bija arī Latvijā, un šajā ziņā iebildumu nevarēja būt, - viss bija nokārtots saprātīgi un profesionāli adekvāti.

   Taču tagad Latvijā ir debilitātes laikmets. Tagad Rīgas pilī pie bezmaksas ēdiena galda nemitīgi uzpildās nācijas tēvs. Skaidrs, ka nemitīgā uzpildīšanās izraisa arī nemitīgu atvieglināšanos. Ieteikums gatavot “koalīcijas memorandu” ir nācijas tēva visjaunākais vēdera izdalījumu kalns.

   Psihiski normālā vidē jēdzienu “memorands” attiecina tikai uz diplomātijas segmentu. Tā dēvē diplomātisku dokumentu, kurā iztirzāta kāda jautājuma būtība, izklāstīta faktiskā un juridiskā argumentācija, sniegts valdības viedoklis. Memorandu parasti pievieno notai vai iesniedz patstāvīgi bez paraksta un zīmoga. Koalīcijas līgumu nekad nedēvē par memorandu. Koalīcijas līgumu obligāti paraksta, kā arī partijas var izmantot savu zīmogu.

   Taču tagad Latvijā memoranda vajadzība ir ļoti liela. Latviešu tautai ir jāizmanto diplomātijas formāts. Latviešu tautas morāli stabilajai un intelektuāli veselajai daļai ir jāiesniedz memorands nācijas tēvam, pieprasot viņam brīvprātīgi atstāt valsts prezidenta krēslu Rīgas pilī un atstāt arī Latviju uz visiem laikiem. Latviešu tauta nav nobriedusi visu atlikušo mūžu staigāt ar gāzmasku. Pandēmijas laikā nākas staigāt ar masku. Taču maska nevar funkcionāli aizvietot gāzmasku. Vienīgi gāzmaska var cilvēkus pasargāt no nācijas tēva atvieglināšanās šausmīgās smirdoņas.   

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий