понедельник, 24 мая 2021 г.

Morālā kastrāta jezuītiskums

 


   2021.gada maijā Latvijā valstiskā godīguma imitācija plivinās ap t.s. būvnieku karteli. “Diena” raksta: “Tā sauktā būvnieku karteļa krimināllieta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) tika sākta 2018.gadā, lai pārbaudītu, vai būvuzņēmēji tiešām, kā paši apgalvoja ierakstītās sarunās, devuši kukuļus augstām valsts amatpersonām, kas saistītas ar partijām VienotībaSaskaņa (!?) un Zaļo un zemnieku savienība. KNAB izmeklēšana informāciju par kukuļiem neapstiprināja. LTV raidījums De Facto nosaucis tos, pret kuriem bija aizdomas. Iespējamie naudas saņēmēji: bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis; agrākā Saeimas priekšsēdētāja un partijas Vienotība līdere Solvita Āboltiņa; bijušais Saeimas deputāts Dzintars Zaķis; partijas Saskaņa priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs (!?), Jūrmalas mērs Gatis Truksnis un Valmieras mērs Jānis Baiks”.

   Naudas saņēmēji visi ir sabiedrībā labi pazīstami godīgi tautas kalpi. Taču šoreiz gribas izcelt Urbanoviču no “Saskaņas”. Par viņu “Dienas” publikācijā lasāms: “Lūk, piemēram, viena saruna Taureņu pirtī: Martinsons: Urbanovičam, b ** ģ, Solvita ir apsolījusi, b ** ģ, apsolījusi naudu, b ** ģ. Un tagad līdz, atkal, b ** ģ, man bija jāiedod vienkārši Urbanovičam nauda, lai viņi nobalsotu airBaltic, lai viņi atturētos. Solvita, b ** ģ, atskrēja pie manīm uz ofisu, b ** ģ! Es saku: “Kas tad nu noticis, b ** ģ? Saruna KNAB deva pamatu uzskatīt, ka, iespējams, kukulis nenoskaidrotā apmērā dots Saskaņas līderim Urbanovičam, lai partija nepiekristu airBaltic pamatkapitāla palielināšanai. Kā redzams no Saeimas balsojuma 2015.gadā, Sakaņa tiešām jautājumā nebalsoja. Urbanovičs šīs aizdomas LTV raidījumam nodēvēja par "murgiem": "Es atvainojos, ja viņiem ir kādas pretenzijas, aizdomas, es ļoti labprāt būtu no viņiem iztaujāts par šo nevis no jums, un jūs man šo laižat pa visu pasauli, kur pat KNAB nav neko pierādījis, atklājis, jūs tagad bazūnējat, ka jums tur bija, un man tagad jātaisnojas. Kā jums nav kauna?" KNAB dokumentā lasāms, ka Urbanovičam par minēto balsojumu birojs ir prasījis, bet viņš noliedzis naudas saņemšanu.”

   Kāpēc šoreiz gribas izcelt Urbanoviču? Tāpēc, ka viņš ir viens no visnelietīgākajiem LKP/VDK nomenklatūras morālajiem kastrātiem. Padomju laikā viņš bija Rēzeknes rajona Komjaunatnes komitejas pirmais sekretārs, bet galvenais — LĻKJS CK pirmais sekretārs. Tātad īpaši uzticams partijas darbinieks. Katrs var internetā izlasīt par viņa skandāliem, alkātību, mahinācijām ar nekustamajiem īpašumiem Rēzeknē, Rīgā. Protams, ar to ir slaveni visi “bijušie”. Taču ne katrs no “bijušajiem” spļauj kāpostos, kurus pats priekš sevis ir izaudzējis. Urbanovičs regulāri medijos tēlo kristāltīru godīgu opozicionāru. Bet tā ir dziļa nelietība. Tā nebūtu dziļa nelietība, ja pats dzīvotu godīgi un nebūtu organizētās noziedzības līdzdalībnieks. Urbanovičs tēlo svēto govi arī 2021.gada maijā. Piemēram, “NRA” ir kārtējā viņa jezuītiskā paskvila ar virsrakstu “Valdību patiesībā veido politiskā apvienība "Mums pieder valsts" jeb saīsināti – MPV.LV”.

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий