четверг, 27 мая 2021 г.

Cietumā sēdēs fakts

 


   2021.gada 27.maijā “Dienā” ir sastopama ar prātu neizprotama informācija: “Prokuratūra ir sākusi kriminālprocesu par iespējamo (!?) amatpersonu bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu pirmo iepirkumu, un šajā lietā tiks vērtēta arī ministru iespējamā (!?) atbildība, ceturtdien valdības sēdē paziņoja ģenerālprokurors Juris Stukāns.”

   Informācijā vēl ir norādīts: “Materiāli nodoti Valsts policijai, kurai tagad būs jāveic izmeklēšana kriminālprocesā. Kriminālprocess patlaban ir sākts par faktu (!?!?), nevis konkrētu personu (!?!?), aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.”

   Vai kāds var pamatot “fakta” atrautību no konkrētām personām – “fakta” autoriem? Kā var izmeklēt “faktu” bez tā izraisītājiem un viņu subjektīvās gribas? Sanāk, ka “fakts” ir radies bez cilvēku līdzdalības - bez cilvēku ģenerējošās darbības “fakta” izraisīšanā. Tātad “fakts” tiks arī tiesāts un iesēdināts Baltajā gulbī.

   Un vēl kas. “Ministru iespējamo atbildību” Kariņam un arī nācijas tēvam vajadzēja adekvāti novērtēt jau pašā sākumā. Nācās tūlīt padzīt grēkāžus-ministrus. Nav vajadzīgs kriminālprocess, lai valdības vadītājs drīkstētu fiksēt ministru neizdarību. Tā ir konstatējama bez policijas izmeklētāju palīdzības. Protams, ja ir drosme to darīt, ja ir valstsvīra kompetence un atbildības sajūta, ja galvā ir smadzenes, bet nevis Amerikas prēriju vējš sintēzē ar pēcpadomju Latvijas organizētās noziedzības brīvību un nesodamību.

   Stukāns ir tiesībnespējīgi ideāli piemērots ģenerālprokurors kriminālā kapitālisma iekārtā. Tādu izlocīšanos valdības mājā ne katrs jurists ir spējīgs demonstrēt. Ēlerte var būt lepna. Viņas ieviestais “iespējams” tiek vispusīgi pielietots un nav tikai neliešu-žurnālistu instruments.

Комментариев нет:

Отправить комментарий