вторник, 20 апреля 2021 г.

Supermuļķa jaunākā muļķība

 

Supermuļķis-premjers (svešvārdā superidiots-premjers) ir atkal apliecinājis psihiski nestabilas personas statusu. To viņš dara regulāri, un 2021.gada 20.aprīlī mēdijos atstāstītais principā nav nekas negaidīts. Nav nekas negaidīts, bet vienalga aizskar un nākas justies pazemotam, ja pie varas tavā tēvzemē ir idiots-premjers un nākas dzīvot psihiski neadekvātu  tipu pārvaldītā valstī.

   Mēdiji atstāsta sekojošo: “Valdībai jāsāk domāt par valsts atbalsta izbeigšanu Covid-19 krīzē skartajiem, otrdien valdības sēdē pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas priekšlikumu atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzē novirzīt vēl papildu 126,5 miljonus eiro. Līdz šim tam bija novirzīti 320 (!?) miljoni eiro. Kariņš precizēja, ka minētais finansējums ir "aizņemta nauda", kas piesaistīta no starptautiskajiem tirgiem. Savukārt finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) piebilda, ka Latvija "milzu soļiem" tuvojas nospraustajam kritērijam, proti, ka valsts aizņēmums veido 50% no iekšzemes kopprodukta. Reirs pauda bažas, ka gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija rudenī saasināsies, nav iespējams prognozēt valsts iespējas turpināt sniegt atbalstu Covid-19 krīzē cietušajiem.”

   Tikai neglābjams supermuļķis-premjers tā var teikt. Viņš savā nelimitētajā aprobežotībā nesajēdz, ka tā tautas kalps nedrīkst publiski izteikties. Katrs normāls cilvēks taču saprot, ka valdībai saviem pavalstniekiem ir vienmēr jāsniedz valsts atbalsts jebkuros dzīves apstākļos.

   Noteikti kaut kas nav kārtībā superidiota-premjera izteikumā par naudu. Vēl nesen viņš lielījās, ka nauda ir tik daudz kā nekad nav bijusi. Pandēmijas kontekstā bija informācija par saņemtajiem nodrukātajiem4 miljardiem eiro. Tāpat bija informācija vēl par gandrīz divu miljardu izlietošanu. Ko nozīmē teiktais, ka līdz šim atbalsta pasākumiem bija novirzīti 320 miljoni eiro? Tā taču ir niecīga summa uz daudzu miljardu fona!  T.s. kovidnaudas izzagšana acīmredzot būs valdošās kliķes pamatīgs nacionālais noziegums.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий