четверг, 15 апреля 2021 г.

Pilnīgi nepareizs izskaidrojums!

    2021.gada 15.aprīlī “NRA” ievietots raksts par Terehovas muitas punkta 29 muitnieku aizturēšanu. Raksta autors pareizi secina: “Latvijā aizturēti 29 Terehovas muitas punkta muitnieki. Plašākā aizturēšana Latvijas muitas vēsturē. Milzu skandāls ar tālejošām politiskām sekām. Mediju virsraksti – “Kontrabandas tīkla taustekļi stiepjas uz augstiem Rīgas kabinetiem”, “Finanšu ministrs pēc KNAB veiktām kratīšanām atkāpies”. Diemžēl ne uz to pusi. Pilnīgs klusums. It kā šādas aizturēšanas būtu ikdienišķs notikums, kuram nav vērts pievērst lielāku uzmanību kā ceļu satiksmes negadījumam uz Turgeņeva ielas”.

   Autoram ir pilnīga taisnība! Pilnīgs klusums, ikdienišķs notikums, pierasta sabiedrības vienaldzība, nekas nemainās varas krēslos utt. Atkārtoju: šajā ziņā autoram ir taisnība! Taču šajā ziņā autora taisnība izbeidzas. Viss turpmākais teksts balstās uz pilnīgi nepareizu pieeju. Visvairāk tas atspoguļojas autora izskaidrojumā. Lūk, ko viņš raksta: “Lai atbildētu uz jautājumu, kāpēc šim ekstraordinārajam notikumam tikpat kā netiek pievērsta nekāda uzmanība, vispirms jāsaprot sabiedriskās intereses veidošanās mehānisms. Ja kāds politisks notikums skaidri neiekļaujas sabiedrībā valdošajā mitoloģiskajā naratīvā (stāstā), tad tas var šķist svarīgs šauram lietā iesaistīto personu lokam, taču plašākai publikai nav diez cik interesants. Kā šādās reizēs, izliekoties par tādu kā naivu lauku papu, uzspēlētā vientiesībā jautā pazīstamais sabiedriskais darbinieks un vienlaikus arī humora vecis Dzintris Kolāts: “a, kuri šajā lietā ir gaismas un kuri tumsas spēki?””.

   Dotajā citātā autors lavierē, tiecas teorētiski gudri visu izskaidrot, atsaucas uz sabiedrības masu psiholoģiju. Raksta noslēgumā viņš visu vainu uzveļ “Vienotībai”: “Kādas īpašas iedzīvotāju šķiras (vai tā ir aristokrātija, garīdzniecība vai partijas sekretāri) ilgstoša atrašanās ārpus sabiedriskās kontroles vienmēr beidzas bēdīgi. “Vienotības” un tās atvasinājumu uzdošanās par “gaismas” spēkiem un lielas sabiedrības daļas klusējošs atbalsts šim mitoloģiskajam naratīvam, ir postošs Latvijai”.

   Protams, “Vienotība” ir vainīga. Taču tās vaina nav galvenais. Par galveno autors klusē. Tā tas acīmredzot notiek divu iemeslu dēļ.

   Pirmkārt, autors baidās teikt taisnību un tāpēc lavierē.

   Otrkārt, autors faktiski pilnīgi neizprot dzīves realitāti pēcpadomju Latvijā. Viņam ir pilnīgi aplams priekšstats par valsti, sabiedrību, politisko iekārtu utt. Kurš no abiem tik tikko minētajiem iemesliem ir izšķirošais, nav nepieciešams noskaidrot. No tā nebūs nekāda labuma. Slikti ir abi iemesli. Slikti ir tad, ja autors apzināti maldina lasītājus. Slikti ir tad, ja autors ir patentēts stulbenis un nav spējīgs objektīvi vērtēt dzīves īstenību.

   Autora pareizi raksturotajam “pilnīgajam klusumam” var būt tikai viens izskaidrojums. Tas ir labi zināms, analītiski novērtēts un propagandēts daudzās internetā ievietotajās publicistiskajās esejās. Izskaidrojums nav patīkams. Tas nedara godu tautai. Pēcpadomju Latvijā ir ieviests kriminālais kapitālisms ar organizētās noziedzības brīvību. Valstiskuma pamatā ir organizētā noziedzība, un tajā ir iesaistīta ne tikai “Vienotība”. Tas, pirmkārt.

   Otrkārt, kriminālo kapitālismu atbalsta sabiedrības vairākums ar latviešu inteliģenci (t.s. varas inteliģenci) priekšgalā. Būtu negaidīti jocīgi, ja sakarā ar muitnieku arestiem nebūtu “pilnīgs klusums”.

   2018.gada 6.oktobra 13.Saeimas vēlēšanas (reāli - parlamentārais apvērsums) nevarēja neizraisīt organizētās noziedzības “transformāciju”. Pie lielajām silēm perspektīvā simtprocentīgi grib nonākt Latvijas gaišā elektorāta ievēlētie lumpeniski izsalkušie un plebejiski alkātīgie primāti ar pederastu un idiotu apdāvināto amoralitāti un bezprātu. Tie ir tautas jaunaudzes primāti, kuri nemaz nepazīst citu dzīvi. Viņi pazīst vienīgi dzīvi organizētās noziedzības ekonomiskajos un sociāli politiskajos apstākļos. Lai remdinātu savu lumpenisko izsalkumu un plebejisko alkātību, viņi, piemēram, nekautrēsies aizturēt arī nācijas tēvu, ja tas būs nepieciešams atbilstoši viņu “stratēģijai”.


 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий