пятница, 26 марта 2021 г.

Mākslas un vakcinācijas menedžere

 


   Virsrakstā ir fiksēta dzīves realitāte šodienas Latvijā. Virsrakstā nav sarkasms, parodija, absurds, idiotija, debilitāte, veselā saprāta trūkums. Tas ir īpaši jāuzsver, jo garīgi veselam cilvēkam noteikti būs aizdomas par virsraksta dzēlīgumu. Garīgi vesels cilvēks, pirmkārt, nekad neatzīs, ka mākslu var “menedžerēt” un var būt profesija “mākslas menedžeris”. Katrs garīgi vesels cilvēks zina, ka mākslai ir pretdabiska administratīva un birokrātiski ierēdnieciska pieeja. Salikums māksla un mākslas priekšnieks, māksla un mākslas pārvaldnieks, māksla un mākslas administrators ir nonsenss. Tas ir iespējams vienīgi sociuma pagrimuma, izvirtības, panīkuma apstākļos, kas, protams, tagad eksistē Rietumu civilizācijas inteliģencē. Otrkārt, neviens garīgi vesels cilvēks neticēs, ka viena persona var būt gan mākslas menedžeris, gan vakcinācijas menedžeris.

   Latvijas sabiedrība jau labu laiku ir spiesta uzskatīt savādāk. Latvijas sabiedrībai ir iestāstīts, ka viena persona var būt gan mākslas menedžeris, gan vakcinācijas menedžeris. Runa ir par nesen izveidoto Vakcinācijas projektu biroju un tā vadītāju Evu Juhņēviču.

   Birojs atkal sev pievērsa sabiedrības uzmanību 2021.gada 26.martā. Internetā tika ievietots teksts ar virsrakstu “Vakcinācijas projekta biroja reorganizācijai prasa papildu finansējumu”. Citāts no teksta “NRA”: "..biroja vadītājam algā maksā 4904 eiro mēnesī. Tas ir atalgojums, kas pārsniedz pat ministru mēnešalgu".

   Praktiski tādu algu maksā dāmai no ielas, dāmai bez attiecīgas izglītības, kvalifikācijas. Tagad Rietumu civilizācijā ir viss kaut kas iespējams. Tomēr nav ticams, ka tāda pieeja algas ziņā cilvēkam no ielas ir iespējama Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Norvēģijā un citās relatīvi vēl samērā saprātīgās valstīs. Lūk, kas ir lasāms internetā par dāmu: "Ar veselības aizsardzības jomu gan līdz šim viņai nav bijis pieredzes, bet konkrētajā postenī pēc tā arī nav nepieciešamības, kaut arī birojs ir tieši pakļauts veselības ministram Danielam Pavļutam. Arī viņš nav mediķis, bet gan ieguvis bakalaura grādu Latvijas Mūzikas akadēmijā, Londonā – diplomu kultūras menedžmentā, bet Hārvardā maģistra diplomu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā. Evas izglītība arī saistīta ar kultūras jomu – maģistra grāds Latvijas Kultūras akadēmijas mākslas menedžmenta programmā un bakalaura grāds Latvijas–Lielbritānijas starptautisko kultūras sakaru programmā. No iepriekšējiem Evas darbiem izceļams, ka viņa septiņus gadus piedalījusies Rīgas maratona rīkošanā. Taču līdz šim lielāko slavu guvusi, pildot Dziesmu un Deju svētku izpilddirektores pienākumus."

   Tāda ir dzīves realitāte Latvijā debilitātes laikmetā. Tā ir dzīves realitāte, kura nesastopas ne ar kādu sabiedrības reālu pretestību, nepieļaujot ne valdošās kliķes debilās izdarības, ne tautas naudas (valsts budžeta) izzagšanu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий