понедельник, 15 марта 2021 г.

Kas ir noticis?

 


 

   2021.gada 15.martā “Delfos” tika publicēts interesants materiāls. Tajā minētajam faktam ir zināma vēsturiskā nozīme, un, protams, zināma analītiskā perspektīva. Materiālā dominē tādi izteikumi kā "Pagaidām Kariņu glābj tas, ka nav, ko likt vietā", “mēģinājumi modelēt jaunus valdības apveidus ir bijuši, taču pagaidām – neveiksmīgi”. Respektīvi, runa ir par nespēju izveidot jaunu valdību. Bet tas ir interesants un analītiski daudzsološs fakts.

   Acīmredzot ir sasniegta latviešu inteliģences jauna pazīme. Ja pirmskara republikā un līdz šim "otrajā" pseidorepublikā vietējās inteliģences politiskā radošuma un politiskās enerģijas galvenā pazīme bija bezjēdzīgi pašmērķīga valdības gāšana un jaunas valdības sastādīšana, tad tagad tiekamies ar jaunu pazīmi - nespēju izveidot valdību. Tātad politiskais radošums un politiskā enerģija ir noslīdējusi nulles līmenī, ja vairs nav spēka darīt to, kas vienmēr ir sagādājis lielu baudu. 

   Kas ir noticis? Ko tas nozīmē? Vai tas liecina par latviešu inteliģences pilnīgu satrūdējumu? Kāds ir cēlonis tam, ka latviešu inteliģence nav spējīga realizēt savu vēsturiski tradicionālo bezjēdzīgi pašmērķīgo kaislību - valdības gāšanu un jaunas valdības izveidošanu, lai būtu ko gāzt pēc dažām nedēļām? Vai nespēja izveidot valdību ir 2018.gada 6.oktobra 13.Saeimas vēlēšanās iezvanītā debilitātes laikmeta sekas? Vai 13.Saeimas neadekvātā sastāva rezultātā ir iestājusies totāla iznīcība, un to apzinās pat paši totālās iznīcības subjekti? Tātad tautas kalpi saprot, ka no viņiem nav nekādas jēgas un nav vērts censties panākt kaut ko labāku? Tautas kalpi apzinās, ka nekas labs vairs nav iespējams, un nav vērts mēģināt sastādīt jaunu ministru kabinetu.

   Izsmeļoša atbilde uz jautājumu “Kas ir noticis?” pašlaik nav iespējama. Jāpaciešas! Domājams, ne visai ilgu laiku. Pagaidām dotais fakts vēl nav pilnā mērā atklājis savu vēsturisko nozīmi un analītisko potenciālu.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий