четверг, 25 марта 2021 г.

Izvešanas sekas

 


 

  Nav noliedzams - 1949.g. izvešanas sekas jūtam joprojām. Un varbūt pašlaik šīs sekas ir sasniegušas savas ģenētiski ārdošās enerģijas kulmināciju. Varbūt tagadējais dibilitātes laikmets ir izvešanas ģenētiskās sekas. Izveda viensētu saimniekus; izveda tā laika latviešu tautas genofonda labāko daļu. Tolaik jau bija izveidojies latviešu slānis ar teicamām intelektuālajām spējām, augstu saimnieciski ekonomisko saprātu, stabilu morāli tikumisko stāju, cienīgu attieksmi pret zinātni, mākslu, izglītību. Saimnieku sociāli politiskajā pašorganizācijā bija tas, ko šodien dēvējam par pilsonisko sabiedrību; proti, sabiedrību, kura sastāv no idejiski patstāvīgiem cilvēkiem ar dziļu pašcieņu un prasmi savu dzīvi veidot bez valsts protekcionistiskās palīdzības, taču tajā pašā laikā neatgrūžot valsti un esot tās līdztiesīgs partneris. Pēc izvešanas lielā mērā vajadzēja sākt visu no gala tautas genofonda pilnveidošanā. Tas nav vienas dienas, viena gada process. Turklāt var arī nebūt masveidīgs pozitīvs rezultāts, ja izejmateriāls nekur neder.

   Tas, ka nav sasniegts masveidīgs pozitīvs rezultāts, ir skaidri redzams. Par to liecina “otrās” republikas atjaunošanas simulēšanas pieļaušana, kriminālā kapitālisma atbalstīšana, atsacīšanās no suverenitātes, masveida organizētās noziedzības brīvība. Par to liecina arī tāds ārprātīgi atbaidošs fakts, ka 25.martā ziedus pie Brīvības pieminekļa bezkaunīgi un neviena nenosodīti liek izsūtīšanas organizētāju pēcteči. Izsūtīšanu realizēja LKP/VDK. Šo struktūru nomenklatūras kadru vara taču principā saglabājas joprojām! Vai tiešām ir tik grūti saprast, kas patiesībā, piemēram, ir Gorbunovs, Godmanis, Lembergs, Brigmanis, Ameriks, Šķēle, Andris Bērziņš un vēl daudzi citi?

Savukārt “trimdinieki” nācijas tēvs un premjers Kariņš ir trimdas nacionālo nodevēju mantinieki. “Trimdinieku” barveži arī piedalījās “otrās” republikas simulēšanā kopā ar Gorbunovu un citiem LKP/VDK kadriem. Vai “trimdinieku” barveži meierovici bija aizmirsuši par izvešanu 1941.gadā un 1949.gadā?  

Комментариев нет:

Отправить комментарий