суббота, 6 марта 2021 г.

Esības parametri (18)

 


 

§  Mūsdienās politiskos apvērsumus var sekmīgi organizēt bez ieroču pielietošanas. Nav vajadzīgs kādu sabiedrības grupu apbruņot ar automātiem, ložmetējiem u.tml., lai notiktu politiskais apvērsums. Runa ir par t.s. krāsainajām revolūcijām, kā visbiežāk dēvē politiskās varas maiņu visjaunākajā laikā, nepielietojot ieročus. Faktiski jēdziens “revolūcija” nav precīzs – neatbilst attiecīgo notikumu būtībai. Revolūcija ir kvalitatīvs “lēciens”, sasniedzot jaunu attīstības pakāpi. Revolūcija nav tikai valdības gāšana. Revolūcija ir sociāli ekonomiskās formācijas maiņa. Politiskie apvērsumi (“krāsainās revolūcijas”) ir tendēti tikai uz valdības gāšanu, visbiežāk valdības līdera padzīšanu. Visjaunākajā laikā tipisks politiskais apvērsums sākās Baltkrievijā, izmantojot visjaunākās tehnoloģijas valdības līdera padzīšanā. Baltkrievijā tika pielietots daudzpusīgs tehnoloģiskais arsenāls. Politisko apvērsumu tehnoloģisko instrumentu izdomāšana ir kļuvusi sava veida inovatīvā darbība, kas prasa radošu pieeju. Noteikti ir cilvēki, kuriem patīk izdomāt paņēmienus varas iegūšanai bez militārā spēka pielietošanas. Viņi jau ir guvuši milzīgus panākumus. Tagad valdnieku var gāzt jebkurā pasaules valstī un jebkura politiskā režīma zemē. Izņēmumu nav. Baltkrievijā arī vēl viss nav beidzies. Džīnam Šarpam ir daudz sekotāju. Viņa izdomātais “Baltijas ceļš” arī ir viens no radošajiem paraugiem mūsdienu “šarpu” korporācijai ASV un Rietumeiropā.

§  Politiskie apvērsumi ir kompleksi pasākumi. Tajos eksistē organizatoriski finansiālie, metodiskie, tehniskie, propagandas segmenti. Politiskie apvērsumi sastāv no ekonomiskās, politiskās, informācijas, propagandas frontes. Katrā frontē ir sava metodiskā specifika alternatīvas mentālās konstrukcijas izplatīšanai sociālajos tīklos. Katrā frontē ir savi speciālisti – noteikts kadru komplekts. Politisko apvērsumu realizācija balstās uz šauru specializāciju. Tāpēc politiskie apvērsumi ir kļuvuši ļoti perspektīvi varas iegūšanai.

§  Politiskās konfrontācijas, politisko konfliktu apstākļos vienmēr ir jāņem vērā, ka virtuālie protestētāji ir vairāk nekā reālie protestētāji. Prasību “Atlaist Saeimu!” noteikti virtuāli atbalsta pietiekami liels skaits, kāds oficiāli ir nepieciešams attiecīgajai procedūrai (t.i., Saeimas atlaišanai). Taču reālo protestētāju skaits ir niecīgs, ar savu parakstu nepiedaloties dotās prasības īstenošanā.

§  Globālisma prozelīti balstās uz jezuīstismu – jezuītisku loģiku, leksiku, dažādu tekstu jezuītisko saturu. Jezuītisms mūsdienās ir kļuvis par vienu no galvenajiem politisko diskursu elementiem. Bez divkosības, liekulības globālisma prozelīti neko nepiedāvā sabiedrībai. Visi viņu piedāvājumi ir bezkaunīga mānīšanās. Talkā nāk pat emocionāla mesiānistiska sajūsma, ko neslēpj globālisma prozelītu orākuli.

§  Globālisma prozelīti ļoti labi zina par eidemonisma pastāvēšanu; proti, cilvēku tieksmi pēc laimes. Eidemonisms ir sastopams jebkurā sabiedrībā un jebkurā sabiedrības slānī. Laimi par augstāko cilvēka dzīves vērtību uzskata visur un visi. Laimi par cilvēku rīcības galveno tikumīguma kritēriju arī uzskata visur un visi. Eidemonisms ir emocionāli piesātināts garīgais fenomens. Prāta klātbūtne nav dominējošā eidemonisma fenomenā. Tāpēc edemonismu izmanto manipulācijās, cilvēkiem jezuītiski solot nodrošināt laimi. Cilvēces mitoloģijā Ēdene, mūžīgās svētlaimes zeme, ir sastopama no senseniem laikiem.

§  Globālisma prozelītu konceptuālajā saturā relatīvi īpaša attieksme ir pret jaunatni. Jaunatne netiek zombēta (audzināta un skolota, orientēta un stimulēta masu komunikācijā) eidemonisma aspektā. Jaunatnei netiek solīta dzīve Ēdenā. Laime ir ideāls. Jaunatne tiek formēta bez ideāliem. Globālisma prozelīti formē jaunatni bez dzīves mērķa. Notiek jaunatnes intelektuālā debilizācija, bet nevis jaunatnes idejiskā apstrādāšana emocionālā morāli tikumiskajā garā. Jaunatnē tiek grauta loģiskā, abstraktā domāšana, uzticība zinātnei, uzticība patiesībai. No jaunatnes tiek slēpta vēsturiskā patiesība. Tāpēc, piemēram, Baltkrievijā varēja izmantot t.s. nacionālo karogu. Jaunatne nezina, ka ar šo karogu II Pasaules kara laikā greznojās fašistu atbalstītāji, masveidā slepkavojot baltkrievu tautu. Jaunatnē tiek grauts garīgums, cilvēciskums. Tiek darīts viss, lai jaunatnes apziņā nebūtu lielas idejas un vispār nebūtu priekšstata par lielām idejām, vadošajām tendencēm, kultūras likumsakarībām, vērtību sistēmām.

Комментариев нет:

Отправить комментарий