суббота, 2 января 2021 г.

Esības parametri (13)

 


§  Eksistē vēsturiski apstiprinājies fakts – speciālo dienestu darba efektivitāte atsaucas uz valsts drošību un stabilitāti. Respektīvi, speciālo dienestu konstruktīva darbība veicina līdzsvarotu politisko, ideoloģisko, ekonomisko virzību. Ja tautā tiek speciāli uzkurināts naids pret speciālajiem dienestiem, tad valsts drošība un valsts stabilitāte ir manāmi apdraudēta. Taču kriminālajā kapitālismā ar organizētās noziedzības brīvību speciālo dienestu funkcija nav nodrošināt valsts drošību un stabilitāti, bet gan līdzdarboties dažāda veida noziegumos, kas ir kriminālā kapitālisma ikdiena. Tautas attieksme pret valsts drošību un tās sargāšanas institūcijām ir atkarīga no tautas politiskās apziņas pakāpes. Ja tauta vispār nav valstspējīga, tad tā nevar pareizi izprast un pareizi novērtēt neviena valsts institūta lomu un tajā skaitā tāda valsts institūta lomu kā speciālie dienesti.

§   2020.gadā pandēmija radīja planetāri vienotu politisko panorāmu. Tas cilvēces vēsturē notika pirmo reizi. Pandēmijas bija arī agrāk. Taču agrāk nekad pandēmija netika apvīta ar noteiktu politisko saturu, kad faktiski galvenais kļuva nevis veselības aizsardzības un medicīnas problēmas, bet gan fundamentālas politiskās problēmas, kas saistītas ar kapitālisma un arī cilvēka radikālu pārveidošanu.

§  2020.gadā globālu rezonansi izraisīja politiskās konvulsijas ASV sakarā ar prezidenta vēlēšanām. ASV politiskā elite nebaidījās diskreditēt vēlēšanu formātu, izraisīt pilsoņu karu, uzkurināt histērisku naidu pret kultūras mantojumu, tādējādi apliecinot un eksportējot kolosālu iracionālismu, bezizmēra amoralitāti pilnīgi nesaprotamu mērķu sasniegšanai. Nekādi nav saprotams, kādā nolūkā rīkojas Baidena komanda, graujot savas valsts politisko sistēmu, kas līdz šim bija zināms paraugs visai cilvēcei. Amerikāņu politiskās elites morālais pagrimums un bezprāta rīcība noteikti ir vienota ar eiropeīdu bojāejas faktūru – rases novecošanas un izmiršanas laika mentalitāti. Amerikāņu politiskās elites bezprāts un amoralitāte liecina par Rietumu civilizācijas un eiropeīdu rases terminālo (beigu, gala) stadiju. Trampa un viņa piekritēju politiskajai, intelektuālajai, morālajai, nacionāli patriotiskajai vīrišķībai nav nekāda būtiska autoritāte terminālajā stadijā. Terminālās stadijas bezgarīguma un bezprāta pārņemtajiem sociālajiem stratiem “trampistu” pretošanās ir garlaicīgas rutīnas apliecinājums nacionālimperiālista Trampa vadībā.

§  Neoliberālisms (sastopams ir tā sinonīms – postliberālisms) ir sagādājis sociāli morālu un intelektuālu sensāciju, neatzīstot klasiskā liberālisma centrālo konceptu – brīvību. Tas patiešām ir sevišķs un uzmanību izpelnījies notikums. Tādu sensāciju liberālisma teorētiķi pat sapņos, domājams, neparedzēja. Neoliberālismā brīvība vairs nav ne tikai visaugstākā vērtība, bet vairs nav nekāda vērtība vispār. Neoliberālismam, saprotams, ir visspēcīgākā un visrezultatīvākā ietekme vāji attīstītās etniskajās populācijās un sociālajos stratos. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka atsevišķām tautām vairs nav nekāda vērtība pat tāda brīvības forma kā nacionālā suverenitāte (nacionālā brīvība, nacionālā neatkarība). Neoliberālisma sagandētās vāji attīstītās tautas pat ar neslēptu entuziasmu atsakās no valsts neatkarības. Tādu tautu inteliģence lepojas ar savu postliberālistisko pasaules uzskatu un solidāro pievienošanos brīvības nihilisma faniem.

§  Daudzās reliģijās ir katehons – spēks, kas neļauj plosīties ļaunumam, varmācībai, anarhijai, haosam. Katehons ir ideoloģisks fenomens. Katehons nav bruņota spēka fenomens. Katehons visu laiku ideoloģiski funkcionē, bet nevis nāk palīgā tikai kritiskā fāzē. Rietumu mūsdienu sabiedrībā katehons varētu ideoloģiski palīdzēt cilvēkiem atbrīvoties no apziņas kolonizācijas un sasniegt (atgūt) pašapziņu un pašcieņu, ko ir pamatīgi iznīdējis postmodernisms, neoliberālisms, globālisms.

§  Par Rietumu civilizācijas norietu un tā atribūtiem neoliberālismu, globālismu, nacionālās suverenitātes necienīšanu ir daudzas pareizas runas (diskursi). Taču visas runas ieplūst smiltīs...Ideju pasaule necieš tukšumu; ja sabiedrības vienam politiskajam spēkam nav kādu brīdi idejas, tad tūlīt uzrodas sabiedrības cits politiskais spēks ar savām idejām. Ja patriotiem nav idejas, tad idejas ir globālistiem. Tiek uzskatīts, ka katrai idejai ir pasūtītājs; tas ir spēks, kas var ideju ieviest dzīvē. Pasūtītājs ir vajadzīgs gan patriotiskajām idejām, gan globālisma idejām. Civilizācijas norieta apstākļos ir konstatējams patriotisko ideju pasūtītāju deficīts.

Комментариев нет:

Отправить комментарий