четверг, 21 января 2021 г.

Autoritātes autoritāte jeb ASV autoritātes farizejisms

 


   Baltā nama saimnieka maiņa 2021.gada janvārī rosina atcerēties ASV autoritātes farizejismu Eiropas politiskajā elitē un neoliberālisma, globālisma, homoseksuālisma, genderisma, postmodernisma fanu un moderno “kovidpatriotu” aprindās, kas, piemēram, tādā valstī kā Krievija veido ebrejisku “5.kolonnu”, bet savukārt tādā valstī kā Latvija ir LKP/VDK nomenklatūras radītā kriminālā kapitālisma valdošās kliķes apziņas kodols. ASV autoritāte ir bijusi vajadzīga gan valsts nodevējiem, gan valsts vadītājiem, abos variantos autoritātei eksistējot kā farizejisms – glumja liekulība un primitīva pielīšana. Trampa valdīšanas 4 gados farizejiem vajadzēja nolaist asti, jo prezidents nedraudzējās ar Eiropu un ASV autoritātes izmantošanai nebija nekādas perspektīvas. Turpretī Baidena nonākšana Baltā namā atkal paver cerību ne tikai restaurēt ASV autoritātes farizejismu 2016.gada līmenī, bet sasniegt liekulības jaunas vēl augstākas virsotnes. No 2021.gada janvāra  ASV autoritātes izmantošanai atkal ir perspektīvas. Latvijas nācijas tēvs par to izteicās bez aplinkiem: "Valsts prezidents Egils Levits norādījis, ka Latvija sagaida lielisku (!?) sadarbību ar Baidenu un Harisu. Viņš uzsver, ka ir vajadzīga spēcīga transatlantiskā sadarbība, lai risinātu klimata pārmaiņu (!?) jautājumus, stiprinātu drošību (!?) un veidotu demokrātiju visā (!?) pasaulē."

   Autoritāte tāpat kā jebkura noteikta dzīves īstenības izpausme mēdz būt ar pluss zīmi un mēdz būt ar mīnusa zīmi. Autoritātes pamatā ir sociāla vērtība, kuru nosaka atsevišķiem cilvēkiem, sociālajām grupām, sociālajiem institūtiem, ņemot vērā to kvalitāti un funkcijas. Autoritāte var būt arī priekšmetiem un abstraktiem fenomeniem (idejām, teorijām, tekstiem, uzskatu sistēmai u.c.). Mēdz būt formālā autoritāte atkarībā no statusa un stāvokļa sabiedrībā. Mēdz būt arī neformālā autoritāte atkarībā no personības īpašībām. Sastopama garīgā, morālā, zinātniskā, politiskā, reliģiskā autoritāte. Autoritāte ir objektīva psiholoģiskā nepieciešamība, jo cilvēks nespēj viens pats visu pareizi izdarīt un visu pareizi novērtēt. Cilvēkā eksistē zināms kognitīvās mazvērtības komplekss – velme gūt apstiprinājumu savai izpratnei, zināšanām, idejām, priekšlikumiem utt. Tāda apstiprinājuma tradicionāls līdzeklis ir atsaukšanās uz autoritāti.

   ASV autoritātes farizejismā galvenais ir spēka faktors, bet nevis idejiskās ticības, veselā saprāta, racionālisma, morāli tikumiskais faktors. ASV autoritāte balstās uz militāro spēku. ASV autoritātes farizejisms sākas tad, ja liekulīgi atsaucas uz ASV “demokrātiju”, “vārda brīvību”, “cilvēktiesībām”. Un šajā ziņā prezidenta vēlēšanas 2020.gada novembrī pilnā mērā likvidēja iespēju turpmāk atsaukties uz ASV no idejiskās ticības, veselā saprāta, racionālisma, morāli tikumiskās autoritātes viedokļa. Vairs nav iespējams atsaukties uz ASV “demokrātiju”, “vārda brīvību”, “cilvēktiesībām” pēc vēlēšanu rezultāta kolosālajām falsifikācijām, vārda brīvības likvidēšanas interneta sociālajos tīklos, mediju meliem un falsifikācijas faktu noklusēšanas, dažādu destruktīvo kustību un pandēmijas izmantošanas politiskajā cīņā. “Lielisku sadarbību” ar ASV var vēlēties vienīgi tipi bez jebkādām savas autoritātes pazīmēm.

 

    

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий