суббота, 16 января 2021 г.

Esības parametri (16)

 


·       Oksfordas universitātes zinātnieki prognozē, ka ASV līdz 2030.gadam izzudīs 50% darbavietu, automatizācijai nomainot fizisko darbaspēku. Tam nākas gatavoties, jo acīmredzot pirmo reizi neizdosies atrisināt darbaspēka pārprofilēšanu sakarā ar zinātniski tehnisko modernizāciju. Agrāk tas vienmēr izdevās, kad cilvēka darbs tika nomainīts ar dažādu tehnoloģisko robotu/iekārtu darbu. Vienalga – darbs atradās visiem, kaut gan bezdarbs arī ir bijis vienmēr. Bezdarbnieku atbalsts vienmēr ir eksistējis kā visas sabiedrības (valsts budžeta) atbalsts. Taču var pienākt laiks, kad sabiedrība vairs nebūs spējīga atbalstīt milzīgo bezdarbnieku kontingentu.

·       XXI gadsimtā cilvēces/pasaules eksistencionālo sabalansētību nodrošinās trīs valstis – ASV, Ķīna un Krievija. Lai cilvēcē/pasaulē būtu stabilitāte, stabilitāte ir nepieciešama katrā valstī. 2021.gada sākumā stabilitāte ir tikai Ķīnā. Visnestabilākā ir ASV, kura tēlo pasaules līderi. Acīmredzot ASV haoss haotizēs arī dažādus procesus uz planētas.

·       XXI gs. sākumā anglosakšu lielburžuāzija un aristokrātija sāka asociēties ar fašismu - nelielas oligarhu grupas liberālu autoritārismu. Opozīcija teik dēvēta par “domestic terrorists”. Savukārt opozīcija izsakās par “digital GULAG” veidošanu ASV. Sabiedrības zemākos slāņus apsaukā par “grass roots”. Notikumus ap prezidenta vēlēšanām un kongresa ēkas ieņemšanu 2021.gada 6.janvārī salīdzina ar “Minhenes alus puču” 1923.gada 23.novembrī un Hitlera iecelšanu par kancleru 1933.gada 30.janvārī.

·       ASV “balto” cilvēku fertilitātes koeficients XXI gs. sākumā ir 1,77.

·       Viena neliela cilvēku grupa visai cilvēcei vēlas uzspiest noteiktu dzīves kārtību, kas tiek panākts antihumānā veidā ar 1) tiesībām cilvēkam izvēlēties dzimumu [gendera teoriju], 2) vārda brīvības likvidēšanu [interneta sociālo tīklu bloķēšanu], 3) privātās dzīves likvidēšanu [čipizāciju, digitālajām pasēm], 4) piespiedu vakcināciju [pret koronavīrusu].

·       Vakcinācija var izraisīt neauglību, iekšējo orgānu bojājumus, plānprātību, kaut gan kopumā vakcināciju nākas uzskatīt par visefektīvāko līdzekli pret infekcijas slimībām. Diemžēl jebkura vakcinācija nav 100% labvēlīga.

·       Šķidrie nanočipi jau tika izgudroti XX gs. otrajā pusē. Tos var izmantot kopā ar vakcīnu.

·       Ķīnas koronavīru štamms atšķiroties no Itālijas, ASV koronavīrusa štamma.

·       Atomieroču vietā būs kaujas vīrusi ar ierobežotu pielietošanas sektoru – cilvēku vecuma, rases, pasaules reģiona. Bioloģisko ieroču pielietošana cilvēku iznīcināšanā ir grūti atklājams noziegums. Tā uzskata bioloģisko ieroču autori. Iespējams bioloģiskais karš, biodiversija, bioloģiskais terora akts, biokrimināls noziegums.

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий