четверг, 24 декабря 2020 г.

Modernākais dūmu aizsegs – inkluzīvais kapitālisms

 


   Platons nekļūdījās. Viņš paredzēja, ka nekaunība var tikt saukta par apgaismību, vīrišķību, labdarību, cilvēkmīlestību, rūpēm par cilvēku labklājību, cieņu pret cilvēkiem, humanitāti. Tā tas mūsdienās notiek ar “naudas saimniekiem”, “bilderbergiešiem”, “globālistiem”, “globālās demokrātijas” faniem, pasaules finansiāli ekonomisko eliti kopā ar specdienestu eliti un tagad arī kopā ar informatīvi tehnoloģisko eliti – FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google), citā variantā FAGMA (Facebook, Amazon, Google, Microsoft, Apple). Tik tikko minētais pasaules valdnieku ne gluži virtuālais vai konspiroloģiski safantāzētais, bet reālais konglomerāts nevēlas publisko pašnāvību, atklājot šīs nebūt nejaušās apvienības patiesos plānus, kas faktiski ir cilvēciskuma un sociālā cinisma etalons – paraugmērs, ideāltips. Planētas iedzīvotāju skaita samazināšana, demogrāfiskā kāpuma pazemināšana, vakcinācija-sterilizācija, transhumānisma projekti, gēnu rediģēšana, - tie ir šī konglamerāta draudīgi atraktīvākie un slepenākie plāni-koncepti, kuru graujošo ietekmi uz cilvēces esamību nav nepieciešams komentēt.

   Lai nekaunību interpretētu saulaini pozitīvā veidā ir nepieciešama tāda sena militārā metode kā dūmu aizsegs, neļaujot pretiniekam, piemēram, konstatēt armijas vienību dislokācijas manevrus, gatavotā uzbrukuma virzienu un uzbrukumā iesaistīto spēku apjomu.

   XXI gs. sākumā modernākais un populārākais dūmu aizsegs tiek dēvēts par inkluzīvo (iekļaujošo, ietverošo) kapitālismu. Par inkluzīvo kapitālismu nekas labāks vairs nevarot būt. Inkluzīvais kapitālisms ir vishumānākais, ko cilvēki var vēlēties. Tas ir visiem jāsaprot. Inkluzīvais kapitālisms ir atvērts visiem. Tas ir kapitālisms bez trūcīgiem un nabadzīgiem cilvēkiem. Inkluzīvajā kapitālismā visi ir iesaistīti ekonomiskajā darbībā. Tas ir sociāli atbildīgs kapitālisms. Korporācijām ir jāpieder ne tikai to akcionāriem. Peļņa vairs nedrīkst būt galvenais mērķis. Cenas ir jāsamazina, lai produkcija un pakalpojumi būtu visiem pieejami. Inkluzīvais kapitālisms nedrīkst būt ekskluzīvs. Tātad nedrīkst izstumt liekos cilvēkus un nedrīkst veicināt sabiedrības polarizāciju bagātniekos un nabagos.

   Jēdziens “inkluzīvais kapitālisms” nepārtraukti sprēgā Klausa Švāba jaunajā grāmatā “COVID-19: The Great Reset. Tā iznāca 2020.gada 9.jūlijā. Līdzšinējais kapitālisms esot sevi izsmēlis, un “COVID-19” ir teicams palīgs “lielās pārlādēšanas” rezultātā uzvaroši nonākt līdz inkluzīvajam kapitālismam, kuru Švābs veikli sasaista ar savu iemīļoto konceptu “4. industriālo  revolūciju”.

   Jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms” neizdomāja Švābs. Ja drīkstētu, viņš varbūt to nelietotu, jo balstītos tikai pats uz savu dārgo “4.industriālo revolūciju”.Taču Švābs nedrīkst nelietot jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms”. Tas tagad ir minētā konglomerāta jēdziens. Švābs ietilpst minētajā konglamerātā visu mūžu (Pasaules ekonomisko forumu Davosā viņš izveidoja pirms 50 gadiem), un Švābs noteikti perfekti pārvalda šī konglamerāta spēles noteikumus.

   Jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms” izdomāja lēdija Lynn Forester de Rothschild – Rotšildu dinastijas ietekmīgākā pārstāvja sera Evelyn Robert de Rothschild sieva. Viņa ieņem augstus amatus dinastijas biznesā un acīmredzot ir apsēsta ar cilvēces glābšanas ideju. Sastopama informācija, ka pirmo reizi modīgo jēdzienu viņa lietoja 2014.gada sākumā. Togad maijā viņa Londonā organizēja konferenci. Tajā piedalījās tādas prominentas personas kā princis Čarlzs, Bils Klintons. Viens no referentiem īpaši paskaidroja, ka jēdzienu “inkluzīvais kapitālisms” ir nesen izdomājusi lēdija Lynn Forester de Rothschild.

   Lēdija ir nesavtīga, dāsna kundze. Viņa jēdziena “inkluzīvais kapitālisms” autortiesības ir uzdāvinājusi Romas pāvestam Franciskam. Tas publiski notika 2020.gada decembrī. Pirms tam lēdija 2018.gadā bija izveidojusi starptautisku nekomerciālu organizāciju “Coalition for Inclusive Capitalism” (CIC). Ar šo organizāciju interesenti var smalkāk iepazīties tās saitā (https://www.epic-value.com/). 2020.gada 14.decembrī Ņujorkā CIC noslēdza līgumu ar Vatikānu, izveidojot “The Council for Inclusive Capitalism with The Vatican”(CICV; https://www.inclusivecapitalism.com/). Līguma noslēgšanas svinīgajā ceremonijā lēdija apliecināja savu lielo gandarījumu par iespēju atbalstīt Romas pāvesta Franciska iniciatīvu veidot inkluzīvo kapitālismu. Kārtējās valodiskās ekvilibristikas autortiesības ieguva Romas pāvests. Vatikāns kļuva dūmu aizsegs. 2020.gada sākumā uz planētas bija 2153 miljardieri. Vatikāns kļuva viņu dūmu aizsegs.

  

 

 

 

 

1 комментарий: