понедельник, 14 декабря 2020 г.

Esības parametri (12)

 


§  Latviešu politiķu aprindās pēcpadomju laikā ir sastopami divi tipi. Viena tipa pārstāvji nemelo un saka patiesību, bet to dara tik muļķīgā formā, ka viņu teikto patiesību nav iespējams saprast, to var pārprast un vispār neatzīt par patiesību. Otra tipa pārstāvji runā muļķības nopietnā formā, kurai jānorāda uz viņu teikto muļķību patiesumu. Nācijas tēvs ir šī tipa spilgts pārstāvis. Viņš visu saka ar nopietnu seju un milzīgu aplombu, kaut gan viņa sacītajā tūlīt nākas dzirdēt muļķības.

§  Rietumu civilizācijas sabrukumam ir vēsturiski unikāls raksturs. Rietumu civilizācijas sabrukums reizē ir pāreja no humānisma uz posthumānismu. Agrāk tā nekad nav bijis. Agrāk nevienas sabrukušās civilizācijas vietā nav radusies posthumānisma formācija. Turpretī Rietumu civilizācijas sabrukuma laikā prevalē tādas posthumānistiskas tendences kā vēlēšanās par katru cenu samazināt dzimstību un iedzīvotāju skaitu, iznīcināt vecākās paaudzes cilvēkus. Rietumu civilizācijas sabrukuma laikā krasi pastiprinās cilvēka brīvības ierobežošana, cilvēkus pakļauj ar dažādām kontroles formām un tajā skaitā netiek slēpta vēlēšanās vadīt un kontrolēt cilvēku apziņu.

§  Rietumu civilizācijas sabrukuma laikā atklāti izpaužas politiskais posthumānisms, ko realizē valdošās kliķes, maskējoties ar tādiem it kā sapratīgiem un progresīviem savas darbības apzīmējumiem kā Building Back Better, Great Reset, New World Order, New Opportunity.

§  Rietumu civilizācijas sabrukuma laikā tiek darīts viss, lai cilvēks vairs nebūtu Dieva gribas un saprāta izpildītājs, kā arī nebūtu kultūras vēstures mantojuma turpinātājs.

§  Rietumu civilizācijas sabrukuma laikā radās milzīgas katastrofas politiskā un ideoloģiskā aprobācija, atzīstot par labu un apstiprinot par noderīgu pandēmiju “COVID-19”. Ķīnā jau ir novērots, ka 2020.gada slavenais vīruss izraisa vīriešu neauglību. Šokējoši pareģojumi (Outrageous Predictions) par vīrusa sekām Rietumos tagad ir modes lieta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий