четверг, 10 декабря 2020 г.

Antropoloģiskais kāpums

 

   Latviešu kultūrnācijai, tai latviešu tautas kvalitatīvajai un kvantitatīvajai daļai, kura vēl nav devusies prom un ir palikusi Latvijā, lai baudītu pašas sagādāto debilisma laikmetu pēc 2018.gada 6.oktobra Saeimas vēlēšanām, ir vajadzīgs antropoloģiskais kāpums. Tātad ir vajadzīgs kāpums cilvēciskuma ziņā. Tāds kāpums ir vajadzīgs, ja kultūrnācija nevēlas sasniegt pasaules galu antropoīdu līmenī.

   Antropoloģiskais kāpums ir ne tikai teorētiski, bet arī praktiski iespējams. Metodoloģija un tehnoloģija tāda tipa kampaņas realizācijai ir sen zināma. Cilvēces vēsturē uz labo pusi ir samērā īsā laikā izmainījušās daudzas tautas. Protams, vienmēr nākas atrisināt zināmas problēmas – politiskās, ideoloģiskās, audzināšanas, izglītošanas. Vienmēr ir nācies pieņemt stingrus mērus pret tām parādībām un tām personām, kuras ir izraisījušas antropoloģisko noslīdējumu un pretojas antropoloģiskā kāpuma realizācijai. Tādas parādības un tādas personas nākas izolēt no antropoloģiskā kāpuma procesa.

   Lai realizētu antropoloģisko kāpumu, arī latviešu kultūrnācijai būtu nepieciešams tikt galā ar nelabām parādībām un nelabām personām. Tā, piemēram, nācijas tēva, ministru vadoņa lingvista un viņiem adekvātu personu izolācijā latviešu kultūrnācija nevar izmantot tādus vēsturiski pazīstamus izolācijas fenomenus kā Sibīrija, Kalnciema akmenslauztuves, Liepājas cietums. Toties tagad var izmantot Namībiju, uz turieni deportējot ne tikai hotentotu draugu nācijas tēvu, bet arī citus, kurus nav vēlams atstāt Latvijā.

   Latviešu kultūrnācijai diemžēl ir viena smaga problēma; proti, nav ticams, ka latviešu kultūrnācija pati saviem spēkiem var ģenerēt antropoloģisko kāpumu. Latviešu kultūrnācijai nav ģenerējošais subjekts – nacionāli konstruktīva rīcībspējīga inteliģence kā vienots kolektīvais un sistēmiski korporatīvais spēks. Un tāpēc atklāts ir jautājums “Kas būs ar mieru palīdzēt tikt pie cilvēciskas dzīves Latvijā palikušajiem latviešiem?”. Kādreiz pūlējās vācbalti, krievi, zviedri. Bet kas to būs ar mieru tagad darīt? “Eiropa”, “Brisele” nepalīdzēs, jo faktiski ir viens no būtiskākajiem antropoloģiskā noslīdējuma avotiem. Krievi, Krievija arī vairs nekad nepalīdzēs. Vācijā ir saglabājusies vācbaltu kopa. Taču nav ticams, ka vācbalti gribēs ignorēt savu agrāko rūgto pieredzi Livonijā un vēlreiz kaut ko darīt latviešu labā. Arī “Amerika”, “Baidens”, “Tramps” nepalīdzēs. Tiem pašiem ir milzīgas antropoloģiskās problēmas. Smagā problēma var kļūt neatrisināma problēma.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий