воскресенье, 22 ноября 2020 г.

No kā vara baidās un no kā vara nebaidās?

   Latviešu sociāli aktīvajai daļai, bet visvairāk potenciāliem tautas glābējiem “lāčplēšiem” un politiskās domas influenceriem, tagad ir jauna kaislība – “iziet tiešajā ēterā”. Aizvadītajā 2020.gadā “Facebook” kontā katru dienu no rīta līdz nākamās dienas rītam pienāca ziņa, ka kāda “draudzene” vai “draugs” ir “bijis tiešajā ēterā”. Jaunā informācijas pārraides tehnika un tehnoloģija tagad paver šādu skaistu iespēju video formātā piedalīties domu apmaiņā, apliecināt savu viedokli par kādu aktuālu jautājumu, kā arī, protams, atgādināt par savu esamību zem Saules. “Tiešajā ēterā” tagad var iziet no jebkuras vietas – cietuma, trako mājas, automašīnas, dzīvokļa, darba vietas, jebkuras privātās vai sabiedriskās tualetes, sēdot pie galda, guļot gultā, ejot pa ielu, braucot ar velosipēdu, stāvot kādā rindā utt.

   Latviešu sociāli aktīvajā daļā joprojām saglabājas arī tautai klasiskā kaislība – “Atlaist Saeimu!”. Latvieši ir interesanta tauta ar atraktīvu politisko apziņu. Latvieši vienā dienā ar milzīgu degsmi un atbildības sajūtu ievēl Saeimas deputātus, bet otrā dienā jau pirms saullēkta sāk klaigāt “Atlaist Saeimu!”.

   Bet tagad padomāsim, vai politiskā vara, valdošā kliķe baidās jeb nebaidās no “iziešanas tiešajā ēterā” un “Atlaist Saeimu!”? Jau tūlīt nākas apbēdināt – nebaidās! Pilnīgi nemaz nebaidās! Un ne tikai tāpēc, ka Saeimas atlaišanai nevar savākt vajadzīgo pilsoņu skaitu un “iziešana tiešajā ēterā” ir virtuāla darbība. Baiļu trūkumam ir cits iemesls. Nebaidās arī tāpēc, ka politiķu astrokartē nav norādes par baiļu iespējamību, kā tas ir, piemēram, kādas vietējās sertificētās astroloģes skaidrojumā par Pūci – “Pūce darīs kā vēlas un iespēju robežās citus neklausīs”.

   Varai, kuras mērķis ir personīgās materiālās bagātības vairošana, nav ienaidnieku un tai nav no kā baidīties, jo tāda vara vienmēr prot vienoties ar tiem, kuri arī vēlas vairot savu materiālo bagātību. Pēcpadomju Latvijā vara ir bijusi tikai tiem, kuri vēlas vairot savu materiālo bagātību. Tādā nolūkā tika izveidots kriminālais kapitālisms ar tā kodolu – masveida organizēto noziedzību. Tādā nolūkā ir tikusi organizēta jebkura “kabatas partija”, kas ir ļoti precīzs apzīmējums (metafora) politisko spēku reālās funkcijas raksturošanai.

   Vara baidās tikai no tiem, kuriem vara ir visaugstākā vērtība, kā arī vara vēl baidās no tiem, kuriem ir stratēģisks nacionāli valstisks projekts. Bet tas nozīmē, ka latviešu valdošajai kliķei nav no kā baidīties. Nekādi nav ticams, ka pastāvošo varu, valdošo kliķi kādreiz sāks biedēt, apdraudēt ideāls politiskais spēks, kuram vara ir visaugstākā vērtība. Ja tāds spēks neradās 30 un vairāk gadu laikā, tad nekādi nav ticama un iespējama tā rašanās turpmāk jaunajā paaudzē. To dzidri apstiprina 2018.gada 6.oktobrī ievēlētie jaunieši, kuru darbībā aizvadītajos divos gados sprēgā tikai naudas dalīšanas tematika. Kriminālā kapitālisma sociāli politiskā un morāli tikumiskā raža var būt tikai vienīgi kriminalizēta sabiedrība, kriminalizētas jaunās paaudzes un kriminalizēta sabiedriskā apziņa. Kriminālais kapitālisms ir kriminogēna politiskā iekārta.

 

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий