среда, 18 ноября 2020 г.

Esības parametri (10)

 


 

§  Bailes ir viens no galvenajiem cilvēka instinktiem gan individuālajā līmenī, gan sociālajā līmenī. Baiļu fundamentāla forma – nāves bailes. Epidēmija/pandēmija vienmēr ir nāves baiļu avots. Tāpēc ir viegli izraisīt kolektīvās bailes, izmantojot “ganāmpulka” instinktu. Reliģiskajā ideoloģijā mēdz izmantot infernālu draudu – saistību ar elli, iespēju nonākt ellē u.tml. Mūsdienu ideoloģija neizmanto infernālo draudu. Ateisma pārņemtā sociumā tam nevar būt ietekme.

§  2020.gadā Vācijā pandēmijas laikā (līdz novembrim) no “Covid-19” mira 11 220 cilvēki. No citām slimībām tajā pašā laikā mira apm. 700 tūkstoši cilvēku. Vācijā ir 81 miljons 500 tūkstoši iedzīvotāju. Vācijas mediji vienalga turpina biedēt nāciju, veicinot kolektīvās nāves bailes. Vācijā 2020.gada novembra protesta akcijās cilvēki sāka sist žurnālistus, jo viņi melo.

§  2020.gada pandēmija aktivizēja diskursu par mākslīgo intelektu. To veicināja saruna par vakcināciju/čipizāciju. Patiesībā mākslīgais intelekts ir cilvēku mānija radīt iespēju viņus imitēt kognitīvi (ar prātu).

§  2020.gada prezidenta vēlēšanu sakarā ASV elites attieksmi pret globālismu ieteica dalīt divās daļās: radikālajā globālismā un mērenajā globālismā. ASV politiskā elite ir pārņemta ar globālismu; respektīvi, māniju būt pasaules valdniekiem. Tikai viena elites daļa ir radikāli noskaņota (Tramps), bet otra elites daļa ir mēreni noskaņota (Baidens).

§  Ņemot vērā grandiozo materiālo noslāņošanos, kad visjaunākajā laikā (no XX gs.90.gadiem) ievērojami pieaug ļoti bagātu cilvēku skaits un ievērojami pieaug atšķirība starp bagātajiem un nabadzīgajiem, kā arī ievērojami palielinās bezdarbs, daudzās valstīs aktualizējās koncepts “Universal basic income” (universāls bāzes ienākums). Runa ir par valsts piešķirtu naudu neatkarīgi no tā, vai cilvēks strādā jeb nestrādā. Runa ir par sabiedrības nabadzīgākās daļas materiālo atbalstīšanu. Tā, piemēram, Vācijā no 2020.gada augusta trīs gadus eksperimentāli 120 cilvēkiem maksās mēnesī 1200 eiro. Vācijā ir 2,5 miljoni bezdarbnieku. Itālijā no 2020.gada maksā 780 eiro katram, kas ir zem nabadzības sliekšņa. Itālijā tādu ir 5 miljoni.

§  Marks Tvens esot teicis: ja no vēlēšanu rezultāta kaut kas būtu atkarīgs, tad mūs neviens nepielaistu pie vēlēšanām. Viņš gribēja teikt, ka galvenais ir nevis vēlēšanu rezultāts, bet gan šī rezultāta izveidošana atbilstoši noteiktai vajadzībai.

§  2020.gada prezidenta vēlēšanas lika pievērst uzmanību tādai tēmai kā amerikāņu nācijas pasionaritāte. Nespēja, nevēlēšanās vērsties pret vēlēšanu falsifikāciju var liecināt par nācijas pasionāru lūzumu; nācija zaudē pašcieņu, spēju sevi aizstāvēt u.tml.

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий