четверг, 12 ноября 2020 г.

Jaunais valdošais spēks

 


 

   Naivi būtu cerēt, pieļaut, ticēt, ka postcivilizācijā saglabāsies tas pats valdošais spēks, kas tāds bija civilizācijā. Postcivilizācijā noteikti būs jauns valdošais spēks. Tas ir loģiski. Tas ir tikpat loģiski kā valdošā spēka izmaiņas sociāli ekonomiskajās formācijās. Katrā sociāli ekonomiskajā formācijā ir savs valdošais spēks. Piemēram, kapitālisma sociāli ekonomiskajā formācijā nevar būt tas pats valdošais spēks, kas tāds bija feodālisma sociāli ekonomiskajā formācijā.

   Pašlaik, 2020.gada nogalē, nākas novērot jauna valdošā spēka veidošanos. Tam ir fundamentāls iemesls. Rietumu civilizācijas norietu kardināli paātrina 2020.gada 11.martā izsludinātā “Civid-19” pandēmija, kas kļuva transformatīvs notikums. Globālo sociālo problēmu analītikā lieto jēdzienu “transformatīvs notikums”. Tas ir notikums, kas ir spējīgs radikāli pārveidot līdzšinējo stāvokli. Transformatīvs notikums vienmēr kaut ko pārveido, maina īpašības, raksturlielumu, telpiskās attiecības, sociālās attiecības utt. Transformatīvs notikums, piemēram, bija bija “09/11”, paverot ceļu starptautiskā terorisma apkarošanai.

   Civilizācijas sabrukums un postcivilizācijas rašanās nevar notikt bez transformatīviem notikumiem. Tāds notikums noteikti ir “kovidspecoperācija” ar tā graujošo specifiku – karantīnu, dīkstāvi, attālināto darbu, kad sabiedriskās apziņas racionalizācijas vietā garīgajos procesos prioritāte ir idiotismam, bezprātam, iracionalitātei, apātijai. “Covid-19” transformatīvā notikuma realizācijā viena no galvenajām lomām ir masu komunikācijas līdzekļiem, veicinot paniku, histēriju, kā arī informatīvo nihilismu – dziļu neticību mediju publicētajai statistikai, sižetiem par vīrusa izcelsmi, naudas sadalīšanu pandēmijas seku likvidēšanai utt.

   Transformatīvā notikuma “Covid-19” rezultātā ļoti pamatīgi atsedzas Rietumu civilizācijas pagrimuma reālijas kā visaptveroša bāze postcivilizācijas ģenēzei. Ļoti svarīgi ir tas, ka pamatīgi atsedzas jauns valdošais spēks. Tas ir negaidīts fenomens! Bet tā tam acīmredzot ir jābūt. Joprojām nav iespējams pilnā mērā novērtēt šo spēku, jo tas radies ne tikai negaidīti, bet arī uzvirmoja it kā pilnīgi neadekvātā vidē. Vēl nesen (2020.gada sākumā) pasaules sabiedrībā un tajā skaitā Rietumu sabiedrībā dominēja pilnīgi cits priekšstats par šo jauno valdošo spēku, tā līdzšinējo misiju, eksistences vidi un funkcionālo specifiku.

   Jaunais valdošais spēks ir moderno tehnoloģiju milži, lielās informatīvi tehnoloģiskās kompānijas – FAGMA (Facebook, Amazon, Google, Microsoft, Apple). Tās monopolizēti valda internetā un tā sociālajos tīklos.

   FAGMA vide ir Silīcija ieleja (Silicon Valley). Par šīs Kalifornijas ielejas lomu augsto tehnoloģiju izstrādē zina visi, kuriem ir interese par dzīves progresu. Līdz šim nevienam šī vide un tajā izvietotās gudrās un kreatīvās kompānijas neasociējās ar cilvēku zombēšanu, ideoloģiskām manipulācijām, politiskām falsifikācijām, dehumanizācijas konceptiem un to konkrēto realizāciju. Saprotams, nevienam prātā neienāca, ka FAGMA varētu stimulēt Rietumu civilizācijas pagrimumu, aktīvi līdzdarboties Rietumu civilizācijas pagrimuma veicināšanā un būt totāli ārdošs faktors, neatgriezeniski nodrošinot postcivilizācijas rašanos.

   Tiesa, jau agrāk bija zināms par FAGMA sadarbību ar speciālajiem dienestiem. Sadarbība attiecas uz valsts drošības sargāšanu un principā nevar būt nosodāma rīcība. Pavisam cita lieta ir FAGMA lomai, piemēram, “kovidspecoperācijā” un  ASV prezidenta vēlēšanās 2020.gada 3.novembrī, veicot politiski motivētu cenzūru un apliecinot jaunu līmeni politiskajās manipulācijās un sociālajā kontrolē. FAGMA ir sākusi kontrolēt publiskās politiskās diskusijas un debates. FAGMA bloķē neērtus faktus un neērtus uzskatus. FAGMA cenzūra ir “iracionāla cenzūra”, kā to nosauca slavenais amerikāņu režisors, demokrātu partijas fans Olivers Stouns.

   Tagad ir konstatēta FAGMA saistība ar farmaceitiskajiem gigantiem vakcīnu/čipu izgatavošanā un pielietošanā cilvēces mērogā. Šī saistība pasaules sabiedrībā galvenokārt asociējas ar Bila Geitsa dehumanizācijas vīzijām. Savukārt prezidenta vēlēšanu laikā odiozi atklājās FAGMA politiskās ambīcijas un griba būt jaunam valdošajam spēkam. Skaidri ir redzama šī jaunā spēka būtība. Tas ir spēks, kuram neinteresē ne likumi un tiesas, ne tiesiskums un taisnīgums, ne demokrātija un vārda brīvība. Tas ir spēks, kas ne no viena nebaidās un uzdrošinās nekaunīgi izturēties pat pret savu valsts prezidentu – pasaules varenākās valsts prezidentu. Tas ir spēks, kuram ir reālā vara ASV un kurš vēlas iegūt arī formālo varu Baltā namā. Tas ir spēks ar savu dzīves realitāti, kurai  ir niecīga vienotība ar cilvēciskumu.

   FAGMA jau pašlaik ir viens no pasaules ļaunumiem. Līdz šim pasaules ļaunumu kolekcijā bija “ēnu kabineti” ASV, Izraēlā, NATO, CIP, Mossad, Gladio,ilumināti, masoni, rozenkreiceri, tamplieri, finansu baroni rotšildi. Tagad viņiem pievienojas IT gigantu saimnieki.   

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий