вторник, 20 октября 2020 г.

Par "apvešanu ap stūri"

 


 

   Nebūs lieki atkārtot priekš kultūrnācijas skaistu patiesību, - kriminālais kapitālisms ar organizētās noziedzības brīvību cilvēces vēsturē pirmo reizi radās pēc PSRS sagraušanas Krievijā, Latvijā u.c. Krievija ir kriminālā kapitālisma “tēvs un māte”. Taču Latvijā, salīdzinot ar Krieviju, kriminālais kapitālisms ir ideālāks, jo latvieši ar dziļu degsmi atsacījās no viņiem uzdāvinātās valsts neatkarības un iestājās ES, lai varētu izzagt tās piešķirtos finansu līdzekļus. Zagšana sekmīgi un, protams, nesodīti turpinās jau otro gadu desmitu. Krievija ir saglabājusi valsts suverenitāti, un Krievijā zagšana balstās tikai uz savas zemes resursu izzagšanu. Latviešiem ir zagšanas plašākas, starptautiskās, iespējas.

   Kriminālais kapitālisms, saprotams, ir jauns analītiskais objekts. Joprojām turpinās tā zinātniskā apguve. Laiku pa laikam atsedzas kaut kāda jauna specifiska parādība, kas nav konstatējama citos kapitālisma vēsturiskajos variantos un var liecināt par kriminālā kapitālisma strukturālajām un sistēmiskajām īpatnībām. Neapšaubāmi kriminālajam kapitālismam ir noteikta specifika – būtiskas un neatņemamas īpašības.

   Rīgas interneta medijs “nra.lv” 2020.gada 19.oktobrī publicēja interviju ar nosakumu “Advokāts Mārtiņš Kvēps: Meroni mūs visus apveda ap stūri”. Runa ir par arestētās mantas pārņemšanu t.s. Lemberga kriminālprocesā un Nodrošinājuma valsts aģentūras nesekmīgajiem centieniem arestēto mantu pārņem savā pārziņā no Rudolfa Meroni. Intervijas nosaukumā izmantotie advokāta Mārtiņa Kvēpa vārdi “mūs visus apveda ap stūri” liecina par valsts piekrāpšanu. Secināms, ka ārzemnieks Meroni “ap stūri” ir apvedis Latvijas Republiku, tās varas institūcijas – prokuratūru, tiesu, advokatūru, Nodrošinājuma valsts aģentūru utt.

   Šajā gadījumā atklājas kriminālā kapitālisma specifiska iezīme. Valsti ir apkrāpis viens cilvēks. Pie tam ārzemnieks. Acīmredzot, tas ir iespējams tikai kriminālajā kapitālismā, un tas katrā ziņā ir saistīts ar organizētās noziedzības kādu shēmu. Respektīvi, tas ir saistīts ar valdošās kliķes piekrišanu, materiālo ieinteresētību, noziedzīgo līdzdalību.

   Īstu, normālu valsti apkrāpt nav iespējams. Tas ir labi zināms. Īstu, normālu valsti viens vai vairāki cilvēki nevar apkrāpt, jo valsti sargā kolektīvā apziņa. Tiekoties ar mēģinājumu apkrāpt valsti, var kļūdīties viens valsts ierēdnis, divi, trīs valsts ierēdņi. Taču nekādā gadījumā nevar kļūdīties valsts kopumā, jo attiecīgo valsts ierēdņu kļūdu nekavējoties izlabos un novērsīs citi ierēdņi – valsts kolektīvās apziņas reprezentanti. Advokāts aicina atzīt, ka Meroni ir “apvedis ap stūri” Latvijas Republiku. Taču faktiski viņš neko nav “apveidis ap stūri”, jo nevienu nevajadzēja “apvest ap stūri” attiecīgajā organizētās noziedzības shēmā. Viss notiek saskaņā ar LR valdošo kliķi un tās akceptētā kārtējā nozieguma shēmu.

 

 

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий