четверг, 13 августа 2020 г.

Esības parametri (5)



§  Cilvēces jaunais valdnieks informācijas tehnoloģiju laikmetā kļūst “lielais piecnieks”: Microsoft (1975), Apple (1976), Amazon (1994), Google (1998), Alphabet (2015). Korporāciju izveidē un darbībā būtiska loma ir CIP, NDA, FIB, Pentagonam. Amazon īpašnieks Jeffrey Bezon (1964) tiek uzskatīts par visbagātāko cilvēku uz planētas.
§  “Lielā piecnieka” darbībā izpaužas prakse, kad forma degradē saturu. Šajā gadījumā “forma” ir monopolizēšana. “Lielais piecnieks” ir monopolists informācijas tehnoloģiju sfērā un kā monopolists voluntāri regulē saturu, atstājot “pareizo” informāciju un izdzēšot “nepareizo” informāciju, kas 2020.gada 12.augustā notika ar šo rindu autora FB ierakstu “Sociālā nepateicība”. “Lielais piecnieks” kalpo “deep state” politikai, ASV Demokrātiskajai partijai. “Lielais piecnieks” nekalpo patiesībai, bet kalpo politiskajai cīņai. Tas nosaka “lielā piecnieka” antihumāno nevērtību cilvēces liktenī.
§  Covid -19” pandēmijas mēnešos “lielais piecnieks” psiholoģiski pakļāva gandrīz visu cilvēci, tādējādi šaušalīgi apliecinot savas fantastiskās iespējas ietekmēt cilvēku apziņu. Tas ir iespējams galvenokārt tāpēc, ka cilvēkos neeksistē brīvības sajūta. Cilvēki nejūtas brīvi. Brīvs cilvēks ir tas, kuram dzīvē ir mērķis un vērtības, kurām viņš kalpo.
§  “Lielais piecnieks” izraisa tektonisko lūzumu cilvēkos, fundamentāli uz visiem laikiem cilvēku apziņā nostiprinot postmodernismu un neoliberālismu kā konceptuālās antisistēmas un sociālos regulātorus. Pilnīgi atmirst Apgaismības (Jauno laiku) antropoloģiskie un kulturoloģiskie sasniegumi: 1) cilvēks ir Visuma centrs, 2) vēsturi virza progress un zinātne.
§  Tā, piemēram, būtiski izmainās zinātnes loma. Zinātne masovizējas, kļūst masu fenomens; 2020.gadā uz zemes bija gandrīz 10 miljoni zinātnieku. Tādējādi uz zinātnieku kontingentu ir jāattiecina masu apziņas vadīšanas likumi. Zinātne “sterilizējas” – izšķīst sīkos novirzienos bez to savstarpējās saistības. Zinātne vairāk pievēršas pati sev, bet nevis cilvēka pasaulei. Zinātne ir pārvērtusies biznesā, nonākot korporāciju varā.
§  Postmodernisma un neoliberālisma ģenēzes galvenie elementi ir Nīčes “Dievs ir miris”, Rolana Barta koncepts par literatūras “autora nāvi”, Deridas “tekstu” diktatūra, K.Popera “zināšanu relatīvisms” un “atvērta sabiedrība”, Fuko saskatītā dvēseles kulta pāreja seksa kultā.




Комментариев нет:

Отправить комментарий