среда, 16 сентября 2020 г.

Esības parametri (8)

 


·       Pederastu ziedu laiku pienākšana Rietumu civilizācijā un tajā skaitā Latvijā stimulē izmantot visdažādākos vēsturiskos materiālus nelabās parādības izskaidrojumā. Lieti noder Mateja Evaņģēlija 7.nodaļa (īpaši – Mt 7:17-20). Zinātne izsakās par homoseksuālisma iedzimtību, noskaidroti “homoseksuālisma gēni”. Mateja evaņģēlijā lasām “Tā katrs labs koks nes labus augļus, bet nelabs koks nevar nest labus augļus. Labs koks nevar nest nelabus augļus, un nelāga koks nevar nest labus augļus. Katrs koks, kas nenes labus augļus, top nocirts un iemests ugunī. Tāpēc no viņu augļiem jums tos būs pazīt”.

·       Civilizācijā valstiskums nekad neiztika bez ierēdņiem. Nav ticams, ka postcivilizācijā nebūs ierēdņu. Tātad nebūs ierēdņu klasiskie atribūti: intrigas, stulbums, kretīniskas kļūdas, zagšana, korupcija, sīkumaina piekasīšanās, nemitīgas formalitātes, demagoģiski argumenti, muļķīgi un neloģiski aizliegumi. Postcivilizācijā saglabāsies ierēdņu godkārība, ambīcijas un viņu galvenās vērtības: slava, vara, reputācija, augsta vieta reitingos. Starp ierēdņiem noteikti būs arī tādi pašpārliecināti tipi, kuri vēlēsies būt “influenceri”. Postcivilizācijas ierēdņu ideoloģija būs tikpat pragmātiska kā civilizācijas ierēdņu ideoloģija, kuras centrā ir materiālā labklājība. Tāpat kā vienmēr ierēdņu korpuss būs finansu oligarhijas izpildkomiteja. Tāpat kā vienmēr ierēdņu atpūta pēc smaga darba būs bakhanālijas (uzdzīves, orģiju) formā.

·       Civilizācijas sabrukumu būtiski ietekmēja tādi iekšējie destruktīvie faktori kā negatīva kadru atlase, savas teritorijas aizsardzības instinkta trūkums, visādu materiālo labumu alkātīgas sagrābšanas reflekss, uzskats, ka progress ir svarīgāks par tradīciju, neizpratne, ka progresam ir jābalstās uz tradīciju, nespēja ignorēt patērēšanas standartu mānīgo pievilcību.

·       Civilizācijas sabrukumu veicināja morālās suverenitātes, intelektuālās suverenitātes, zinātnes suverenitātes un izglītības suverenitātes neatzīšana, priekšroku dodot “politkorektumam” un visāda veida “plurālismam”. Ļoti pamatīgi veicināja varas un īpašuma attiecību kroplības. Visjaunākajos laikos sāka valdīt aplams princips: nevis vara formē īpašumu, bet īpašums formē varu. Tas XXI gs. sākumā noveda pie tā, ka īpašums pat nekaunējās formēt pederastu varu.

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий