вторник, 1 июня 2021 г.

Muļķa lietderība

 


                                    

   Muļķa muļķības nevienam nav vajadzīgas. Tā saka visbiežāk, tiekoties ar muļķa muļķībām. Bet tas nav pareizi. No muļķa muļķībām arī var būt zināms labums. Dzīvē eksistē muļķa lietderība.

   Kariņš latviešu kultūrnācijai ir milzīgi lietderīgs. Viena tante par to pareizi rakstīja. To nekādā gadījumā nedrīkst aizmirst. Noteikti ir vērts atkārtot viņas rakstīto: "Krišjānis Kariņš! ļDraugi, viņš ir pirmais premjers, kura godīgumu, valstsvīra morāli un 100% lojalitāti valstij grūti apstrīdēt. Viņš ir Eiropā ļoti cienīts, draudzīgs atiecībās ar Eiropas kolēģiem. Prieks skatīties (TV), kā viņam, ejot pa Briseles gaiteņiem, visi steidz klāt un grib ar viņu sasveicināties. Viņa laipnība, tolerance, kā arī uzticība cilvēkiem diemžēl ir arī viņa posts. Viņš nav dzīvojis pietiekami ilgi padomijas vilku mežos. Nav pietiekami rūdīts “peldēt starp haizivīm”. Galvenais “trūkums” - demokrāts. Bet tautai sāk gribēties stingro Roku! Autoritārismu. Cik daudz naudas visapkārt! Daudzi gribētu būt Kariņa vietā! Ja gribat stingru roku un skaļu muti, tad sauciet atpakaļ, piemēram...Ja gribat premjeru, kas ir godīgs un, jā, dažbrīd drusku naivs ideālists, tad atbalstiet Kariņu. Lai viņš, atbalstu jūtot, ir pašpārliecināts un atlaiž pāris ministrus, kas atrodas valdībā iepriekšējo populistisko vēlēšanu rezultātā. Tur savukārt, draugi, ikviens esam savu roku pielikuši. Es atbalstu Krišjāni Kariņu! Un nu varat sākt mani plosīt."

   Kariņš ir  liels muļķis. No viņa lielajām muļķībām ir liels labums. Viņš regulāri pasaka patiesību par viņa valdības kolosālo nevērtību. 2021.gada 1.jūnija vakarā “Dienā” tika ievietots teksts, kurā pats Kariņš (kā parasti juceklīgā veidā) atklāj valdības bezjēdzības “kovida” laikā: “Covid-19 pandēmijas apstākļos noteiktie epidemioloģiskie drošības pasākumi jāpadara vienkāršāki (!?) un saprotamāki (!?), otrdien preses konferencē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņā (JV). Vērtējot regulējumu, kas nosaka epidemioloģiskās drošības prasības, Kariņš sacīja, ka tas ir sarežģīts (!?), jo katrai nozarei - izglītībai, kultūrai, ekonomikai - ir savas, atšķirīgas prasības (!?). Tomēr, premjera ieskatā, būtu jāatsakās no nozaru griezuma, tā vietā koncentrējoties uz cilvēku (!?), piemēram, nosakot, ko var darīt vakcinēti sabiedrības locekļi, kurās situācijās ir jānēsā sejas maskas, kurās nav. "Krīze parādīja, ka valdība strādā vertikāli (!?) - vienas nozares (kādas ??) ietvaros. Skatoties nākotnē un zinot, ka notiek vakcinācija, mēs varētu iet uz vienkāršāku un saprotamāku regulējumu, kas būt pielietojams jebkuros apstākļos - kāzās, bērēs, kultūras pasākumos. Visur jābūt vienādiem nosacījumiem," stāstīja Kariņš.”

   Paldies, Kariņa kungs! Tik paškritisks nav bijis neviens premjers! Visi iepriekšējie premjeri rūpīgi slēpa savas muļķības. Jūs tā nedariet. Jūs godīgi pasakiet par savu darbu patiesību. Tā ir Jūsu lielākā lietderība.

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий