среда, 2 июня 2021 г.

Kolosāli! 8 kļūdas!

 


 

   Izglītības un zinātnes ministre Šuplinska atvadām ir sagādājusi kolosālu faktu debilitātes laikmeta hronikai. Viņa izstājas no balagāna svētās partijas – tautas cēlmetāla-kompradora Bordāna kabatas partijas, kurā savaņģoti tādi pazīstami un neaizstājami valsts darbinieki kā Beitnere-Le Galla, Jurašs, jaunais pieredzes pārbagātais un pārrūdītais dievīgais Eglītis un citi sabiedrībā plaši mīlēti un latviešu elektorāta saprātīgi atbalstīti meitieši un puisieši no Rīgas un no provinces. Mēdiju ziņas un Šuplinskas komunikācija ar partiju liecina, ka viņa ir smalki “uzmesta”. Demokrātiski un tiesiski, koleģiāli un cilvēciski smaržojoši pietaisītais Bordāns ir aizmuguriski vienojies ar tādiem pašiem morālā līmeņa smaržojošajiem seskiem par Šuplinskas nomaiņu ar jaunu sievišķi no partijas kadru ilgi izaudzinātajām rezervēm. Latviešu gaišajai kultūrnācijai atkal ir taukains prieks. Ministru krēslos atkal nonāks tirpstoši kompetenti labilizēti indivīdi ar gadu desmitiem ilgu pieredzi valsts darbā, unikālu politisko raudzi un rūdījumu, no partijas vadoņu zīmuļu asinātājiem līdz ministriju bosiem partiju kadru rezerves skolās izdresēti profesionāli kaislīgi eksemplāri. Vārdu sakot, viss turpinas latviešu kultūrnācijai tīkamā garā. Plēsīgs prieks, ka latviešiem tiek atsildīts Vitenbergs kā ekonomikas ministrs. Latvieši ciena tikai tādu ekonomikas ministru, kas savā vētrainajā izglītībā nav atvēris nevienu ekonomikas grāmatu. Protams, protams, kriminālajā kapitālismā ar organizētas noziedzības triumfu ekonomikas zināšanas nav vajadzīgas. Tās traucē. Tāpēc ministra sēdeklim der tikai pietiekami trula būtne bez jebkādām zināšanām ekonomikā. Tie, kuri ir redzējuši kunga foto, priecīgi plaukšķina “Viņš ir īstais!!!”.

   Taču “Kolosāli!” attiecas uz Šuplinsku. Viņas iesniegumā ir 5 rupjas gramatiskās kļūdas un 3 rupjas stilistiskās kļūdas. Rupjās kļūdas uzskaitīt nav vajadzīgs. Tās katrs var konstatēt pievienotajā attēlā. Vienīgi debilitātes laikmetā nākas piebilst, ka kļūdu uzskaitījums ir dots no latviešu literārās valodas lietošanas normu viedokļa. Pieļaujams, kultūrnācijas miljonā tagad kāds pusmiljons nevienu kļūdu nesaskata.

   Vai tiekamies ar kaut ko negaidītu? Neapšaubāmi, nekā negaidīta nav. Kariņš un nācijas tēvs arī neprot latviešu literāro valodu, un viņi omulīgi bez uztraukuma par fundamentālo nepiemērotību valsts vadītāju amatam sēž augstajos troņos. Kariņš pie tam vēl ir liels muļķis (svešvārdā – idiots). Nācijas tēvs savukārt sistemātiski uzpildas un atvieglojas pie bezmaksas ēdiena galda, pie kura pieslēgts līdz mūža beigām. Par Bordāna kabatas partiju vispār nav vērts runāt. Programmatiskajās  “Mūsu vērtībās” ir iekalta tāda vērtība kā “Ģeopolitiskā piederība Rietumiem”. Tas ir unikāli! Tāda “vērtība” nav sastapta citu kabatas partiju vēstījumos tautai. Tātad Bordāns un viņa šmurguļi nezina, kas ir ģeopolitika. Tas, pirmkārt. Otrkārt, viņi savā aprobežotībā nesaprot, ka ir nodevuši valsti un sevi marķējuši kā nacionālie nodevēji. Tikai kaut kādi apdauzīti mērgļi var vēlēt tautai un valstij atrasties citas valsts ģeopolitiskajā pakļautībā.

  

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий